هانا مونتانا مشرفة
من انتى : 634 السٌّمعَة : 1 22/05/2010 العمر : 36 الموقع : www.shork99.yoo7.com
صفحتى الشخصية الادارة العامة: 888
| موضوع: ستيك البقر بصلصة المشروم والكريمة والموتزاريللا.... من مطبخ منال العالم بالصورررررررر الإثنين يوليو 19, 2010 4:24 pm | |
| ومع وصفة جديدة من مطبخ منال العالم الرائع بالصور....
ستيك البقر بصلصة المشروم والكريمة والموتزاريللا وطبعا الموضوع من تسجيلي وتصويري واعدادي... [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] ياااااااااارب تعجبكم ان شاء الله.... [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] أولا: المقادير:
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
ثانيا: طريقة الإعداد:
1- نجيب الستيك ونتبله بالملح والفلفل وزيت الزيتون (قالت ممكن نستخدم بفتيك اللحم هيبقى حلو برضه في الوصفة دي مش لازم ستيك). 2- نجيب طاسة ونحط شوية زيت او زبدة حسب الرغبة ونسيبه يسخن كويس لحاد اما ييدخن. 3- نحط قطع ستيك اللحم في الزيت الساخن.
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
4- نخلي النار عالية عشان اللحمة متلحقش تنزل ميتها ونقلب على الوجهين كل شوية لحاد اما نوصل للون الدهبي وتبقي اللحم 3/4 سوا تقريبا.
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
5- نشيل الستيك ونحطه في طبق الفرن ونروح بقى نعمل الصلصة.
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
6- نجيب البصل المجروش ونحطه في نفس الطاسة اللي شوحنا فيها اللحم ولو الزيت قليل نزوده شوية.
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
7- نقلب البصل في الصوص وطبعا بياخد اللون البني شوية ونحط فصين توم كمان ونقلبهم شوية في الزيت ياخدوا اللون.
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
8- نزود المشروم والتوابل حسب الرغبة ونقلب شوية.
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
9- نجيب كوب مرق او ماء ونزود على الصلصة ونغطي في نفس الوقت عشان الدخان ميطلعش بره.
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
10- بنلاقي المية خدن لون الصوص ونسيبها 3 دقايق كده تتسبك معاه.
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
11- نزود كوب الكريمة والطماطم المقطعة مكعبات ونقلبهم على الصلصة وكده الصلصة تقريبا خلصت.
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
12- نروح لطبق الفرن ونحط الصوص على الستيك.
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
13- نجيب طماطماية متوسطة ونقطعة شرائح ونحطها فوق الصلصة وشوية جبنة موتزاريللا كمان بتدي طعم حلو اوي وندخلها الفرن لمدة 1/2 ساعة تقريبا على حرارة متوسطة (180 درجة)
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
ممكن بقى منحطش الستيك في الفرن وبعد اما خلصنا الصلصة نرجع تاني الستيك للطاسة ونغطيها ونسيبها تقريبا 1/2 ساعة لحاد اما تستوي كويس طبعا حسب نوع اللحم لكن لما تتحط في الفرن ونزود الطماطم والموتزاريللا هتدي طعم كتير لطيف [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة](على رأي الست منال)
وده الشكل بعد تمت خرجت من الفرن وحطيناها في أطباق التقديم
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
وبالهنا والشفا [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] | |
|
زهرة الندى مدير المنتدى
من انتى : 938 السٌّمعَة : 3 11/05/2010 العمر : 27 الموقع : nada00.ahlamountada.com
صفحتى الشخصية الادارة العامة: 888
| موضوع: رد: ستيك البقر بصلصة المشروم والكريمة والموتزاريللا.... من مطبخ منال العالم بالصورررررررر الإثنين أغسطس 09, 2010 12:42 pm | |
| يسلموااااااااااااااااااااااااا تسلم ايديك | |
|
عبير الزهور زهرة مشاركة
من انتى : 60 السٌّمعَة : 0 24/05/2010
| موضوع: رد: ستيك البقر بصلصة المشروم والكريمة والموتزاريللا.... من مطبخ منال العالم بالصورررررررر الأحد أبريل 03, 2011 10:02 am | |
| | |
|
نجمة الماضي زهرة جديدة
10 السٌّمعَة : 3 08/04/2011
| |
هانا مونتانا مشرفة
من انتى : 634 السٌّمعَة : 1 22/05/2010 العمر : 36 الموقع : www.shork99.yoo7.com
صفحتى الشخصية الادارة العامة: 888
| موضوع: رد: ستيك البقر بصلصة المشروم والكريمة والموتزاريللا.... من مطبخ منال العالم بالصورررررررر الإثنين أبريل 25, 2011 9:51 am | |
| - زهرة الندى كتب:
- يسلموااااااااااااااااااااااااا تسلم ايديك
تسلمي يا احلي مديرة | |
|
هانا مونتانا مشرفة
من انتى : 634 السٌّمعَة : 1 22/05/2010 العمر : 36 الموقع : www.shork99.yoo7.com
صفحتى الشخصية الادارة العامة: 888
| موضوع: رد: ستيك البقر بصلصة المشروم والكريمة والموتزاريللا.... من مطبخ منال العالم بالصورررررررر الإثنين أبريل 25, 2011 9:52 am | |
| | |
|
هانا مونتانا مشرفة
من انتى : 634 السٌّمعَة : 1 22/05/2010 العمر : 36 الموقع : www.shork99.yoo7.com
صفحتى الشخصية الادارة العامة: 888
| موضوع: رد: ستيك البقر بصلصة المشروم والكريمة والموتزاريللا.... من مطبخ منال العالم بالصورررررررر الإثنين أبريل 25, 2011 9:53 am | |
| | |
|