زهور الندى
مرحبا بكى يا احلى زائرة ان ارت التسجيل فنحن سعداء بك ان لم تريدى نتمنى تسجيلك
زهور الندى
مرحبا بكى يا احلى زائرة ان ارت التسجيل فنحن سعداء بك ان لم تريدى نتمنى تسجيلك
زهور الندى
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.


 
الرئيسيةالبوابةأحدث الصورالتسجيلدخول

 

  كبسه رز باللحم مميزه بشكل مميز وطعم جنان وبالصور

اذهب الى الأسفل 
4 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
زهرة الندى
مدير المنتدى
مدير المنتدى
زهرة الندى


من انتى : سام
مصر
mms
انثى
العذراء عدد المساهمات 938
السٌّمعَة : 3
تاريخ التسجيل 11/05/2010
العمر : 27
الموقع : nada00.ahlamountada.com

صفحتى الشخصية
الادارة العامة: 888

 كبسه رز باللحم مميزه بشكل مميز وطعم جنان وبالصور Empty
مُساهمةموضوع: كبسه رز باللحم مميزه بشكل مميز وطعم جنان وبالصور    كبسه رز باللحم مميزه بشكل مميز وطعم جنان وبالصور Emptyالجمعة ديسمبر 10, 2010 10:36 am

الكبسة اليها طرق كتير وكل طريقه بطعم مختلف

بس انا حبيت اغير شكلها واخليه مترتب اكتر ويارب يعجبكم

الاول شوفوا الصوره



[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


المقادير


مقادير (أ ) ( مرقة اللحمة)
1_لحمه ضاني او اي نوع متقطعه [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

2_توابل الكبسه ( هيل +لمون اسود+فلفل اسود حب+ورق لورا+مسمار+3 عود قرفه+مستكه ) 3_بصله متقطعه جوانح 4_طماطم متقطعه مربعات 5_3 معالق زيت 6_ملح

مقادير (ب) الكشنة مثل مافي الصوره
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

1_ بصله متقطعه 2_فلفل رومي متقطع 3_جزر مبشور 4زبيب منقوع لمدة خمس دقايق ويصفي 5_لوز مقشور او مكسرات حسب الذوق 6_معلقة زيت

مقادير (ج) الزلطه
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

1_حبة طماطم 2_3 او 4 قرون فلفل حااامي

مقادير (د)

رزبسمتي مغسول ومنقوع في مايه وملح لمدة نصف ساعه

انا استخدمت 2 كوب رز
مكعب ماجي
معلقتين كركم

الطريقه


اولا نغسل الرز وننقعه في مايه دافيه وملح


نجيب حله ونضع فيها 3 معالق زيت وجميع مقادير توابل الكبسه ونقلبها شويه وبعدين نضيف البصل المتقطع ونقلب

وبعدين نضع اللحمه ونشوحها كويس مع التوابل وبعدين نضيف الطماطم
وبعد خمس دقايق نضيف المايه ونظبط الملح ونغطيها لحد ما اللحمه تستوي

في هذه الاثناء نعمل الكشنه


نجيب طاسه ونحط معلقة زيت ونحمر اول شئ المكسرات ونطلعلها علي جنب

نحمر البصل مع الفلفل الرومي ونطلعه علي جنب
واخر شئ نحمر الجزر مع الزبيب ولما يدبل شوي نطلعه

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

نعمل الزلطه ( ودي الصوص الي بيتاكل جنب الكبسه وطبعا حاميه موووووووووت )


في الخلاط نضرب الطماطم والفلفل كويس جداا
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

بعد مااللحمه تستوي نصفي المرقه بالمصفاه

وناخد قطع اللحمه ونحمرها في الرفن تحت الشوايه

وفي نفس الحله ( اقتصاد في المواعين ) نضع معلقتين زيت ومكعب ماجى والرز بعد مانصفيه من المايه

ونقلب تقليبتين وبعدين نضيف عليه المرقه
لكل كوب رز كوب ونص مرقه ( ده عياري المظبوط تماما وينجح مع اي نوع رز ) ونضبط الملح كويس
ونضيف الكركم ونقلب كويس
ونغطي الحله وبعد مايغلي نهدي النار

وقبل السوا بشويه نرفع الغطا وبضع الكشنه ماعدا المكسرات ( يعني نحط الفلفل والبصل والجزر والزبيب )
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
ونغطيها بسرعه لحد مايشرب مايته ويستوي

نجيب صينية علي شكل قلب او اي شكل عندك

ونبطنها بالبلاستيك فيلم
انا احب اعمل الخطوه دي عشان اضمن ان الرز يطلع شكله مترتب

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

وبحرص ناخد الكشنه ألي فوق علي الرز في طبق علي جنب

ونخلي الرز لوحده بقدر الامكان
وبعدين نقلبه علي صينية التقديم
ونوزع الكشنة واللحمه والمكسرات وممكن نقطع اللمون ونقدمه معاها

وبالف عافيه
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

ولا تنسوني من الدعاء
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://nada00.ahlamountada.com
amira
زهرة مبدعة
زهرة مبدعة
amira


علم دولتك
mms
انثى
عدد المساهمات 330
السٌّمعَة : 6
تاريخ التسجيل 16/02/2011

 كبسه رز باللحم مميزه بشكل مميز وطعم جنان وبالصور Empty
مُساهمةموضوع: رد: كبسه رز باللحم مميزه بشكل مميز وطعم جنان وبالصور    كبسه رز باللحم مميزه بشكل مميز وطعم جنان وبالصور Emptyالأربعاء فبراير 16, 2011 3:01 pm

تسلم ايدك على الوصفة
الاكثر من رائعة تسلم
ايدك بانتضار جديدك
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
نور التوحيد
زهرة جديدة
زهرة جديدة
نور التوحيد


علم دولتك
mms
انثى
عدد المساهمات 35
السٌّمعَة : 3
تاريخ التسجيل 14/03/2011

 كبسه رز باللحم مميزه بشكل مميز وطعم جنان وبالصور Empty
مُساهمةموضوع: رد: كبسه رز باللحم مميزه بشكل مميز وطعم جنان وبالصور    كبسه رز باللحم مميزه بشكل مميز وطعم جنان وبالصور Emptyالثلاثاء مارس 15, 2011 10:12 am

بسم الله الرحمن الرحيم
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته،،
تبارك الله الرحمن الرحيم
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
عبير الزهور
زهرة مشاركة
زهرة مشاركة
عبير الزهور


من انتى : اليكس
علم دولتك
mms
انثى
عدد المساهمات 60
السٌّمعَة : 0
تاريخ التسجيل 24/05/2010

 كبسه رز باللحم مميزه بشكل مميز وطعم جنان وبالصور Empty
مُساهمةموضوع: رد: كبسه رز باللحم مميزه بشكل مميز وطعم جنان وبالصور    كبسه رز باللحم مميزه بشكل مميز وطعم جنان وبالصور Emptyالأحد أبريل 03, 2011 9:30 am

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
كبسه رز باللحم مميزه بشكل مميز وطعم جنان وبالصور
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
»  εïз • ♥ • بـــنـــوتـــك رايحة مناسبة .... تعالى نشيكها • ♥ • εïз <> مميز<>
»  ◄♥♥ مكياج جنان ♥♥►
» عجة البطاطس باللحم المفروم بالصور
» الارز البرياني باللحم على طريقتي ادمان لاخر حبه بالصور والتفصيل

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
زهور الندى :: عالم حواء :: مطبخ حواء :: قسم المأكولات والعجائن-
انتقل الى: