السلام عليكم
المقادير :
لحم خروف - رز مغسول بدون نقع - ثوم مهروس -بهار مخلوط - كركم - هيل مطحون - فلفل ابيض مطحون - ليمون اسود مطحون- قرفة - بصل مقطع صغير - طماطم مقطعة صغيرة - كزبرة مفرومة - بقدونس مفروم
الطريقة :
سخنى الزيت ثم ضيفى البصل ونقلب قليلا
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]نضيف البهار المخلوط على البصل ونقلب ثم نضيف الكركم ونقلبهم مع بعض
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]نضيف اللحم ونقلبه شوية مع البصل ثو نضيف عليه الثوم المهروس ونقلب ثم نضيف القرفة والهيل ونقلب ثم نضيف الليمون الاسود المطحون ونقلبهم
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]ثم نضيف الماء المغلى على اللحم ونقلب ثم الملح والفلفل الابيض المطحون
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]ثم نضيف الكزبرة والبقدونس المفروم ومش ننسى نقلب
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]اخر حاجة بنضيف الطماطم المقطعة صغير وطبعا هنقلب بعدها بنغطى اللحم وبنخليها على نار متوسطة 40 دقيقة وطبعا لانى مقطعة اللحم صغير
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]بعد الوقت المحدد للحم بنفتح عليه ونزيد الرز المغسول والمصفى ولكن غير منقوع لان بنخليه ينطبخ مع اللحم على نار هادية 30 دقيقة وبعدها بالهنا والشفا
ودا الطبق واسفة شكله غير عاطفى لان ريحة الطبخة جوعتنى ومش قدرت ازين اى حاااااااجة
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]اشوفكم على خير